6. srpna 2022

Placky ala naan



Minule jsem tu psala, jak jsou mi občas opravdu pomocí hotové placky, ale když mám čas, tak si ráda udělám ty domácí. Dají se použít místo chleba naan třeba ke kari, různě obložit nebo když je uděláte silnější, tak jako pita chléb. Není to žádný originální recept z indické kuchyně, ale je to opravdu dvěčný postup, který využijete nejednou a navíc jsou fakt rychlé. Zkuste je třeba na příští grilovačku, což?



6-8ks

  • hrnek hladké mouky
  • ¾ hrnku selského jogurtu
  • sůl
  • olej
  • česnek 
  • čerstvý koriandr

  1. Mouku prosiju do mísy, přidám jogurt a větší špetku soli. 
  2. Vše společně promíchám a uhnětu hladké těsto, které nechám půl hodiny odležet.
  3. Těsto rozdělím na 6 větších nebo 8 menších dílů a z každého na pomoučené ploše vyválím tenkou placku.
  4. Každou placku opékám na rozpálené suché pánvi nebo plotýnce dozlatova z obou stran, až se na nich začnou tvořit tmavé puchýře.
  5. Podávat se mohou takto, ale můžete je zejména jako přílohu vylepšit a pomazat olejem promíchaným s trochou soli, nasekaným česnekem a koriandrem.

TIP: Mějte na paměti, že každá mouka saje tekutinu jinak a stejně tak každý jogurt je trochu jinak hustý. Podle toho upravte množství jogurtu a případně trochu přidejte, aby těsto bylo hladké a pružné.



2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)