8. srpna 2022

Broskvový sorbet s rozmarýnem a proseccem



Kdy jindy vyzkoušet výrobu domácího sorbetu než teď, kdy dozrává nejrůznější ovoce a počasí tomu jen nahrává. To, že odšťavňovač Sana 707, který máme doma, kromě odšťavňování a dalších vychytávek zvládne sorbet raz dva, jsem vám už psala dřív, ale ještě jsem se k jeho samotné přípravě nedostala. No a to byla ta hlavní chyba, protože je to opravdu jednoduché a moc chutné. Klasické jednodruhové sorbety asi zvládnete vlastními silami, pustila jsem se proto do trochu zajímavější kombinace, k broskvím jsem přidala voňavý rozmarýn, který se k nim dobře hodí, a prosecco, které pro mě k létu prostě patří. Hotový sorbet můžete jíst jen tak nebo ho ve sklenici zalít dalším proseccem a vznikne tak letní mražená variace na mimosu. Na léto ideální, nemyslíte?



1 dávka

  • 1kg čerstvých broskví
  • snítka rozmarýnu
  • lžíce medu
  • 4 lžíce prosecca

  1. Broskve oloupu (pokud máte raději rustikálnější verzi, oloupejte tři čtvrtiny množství a zbytek nechte se slupkou), zbavím pecky a nakrájím na čtvrtiny.
  2. Takto připravené broskve rozložím v jedné vrstvě do misky a nechám v mrazáku úplně zatuhnout, nejlépe přes noc.
  3. Do odšťavňovače umístím homogenizační nástavec a mražené broskve jím protlačím společně s najemno nasekaným rozmarýnem.
  4. Do broskvové hmoty vmíchám med a prosecco a důkladně promíchám.
  5. Takto připravený sorbet je připraven k okamžité konzumaci, můžete ho ale nechat v mrazáku na později, v tom případě ho před podáváním vyndejte cca ½ hodiny, aby povolil.

Příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Sana.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)