O mně


Jmenuji se Karolína, ale říkejte mi prosím Kaya, tak jako celé mé blízké okolí. Sama sebe považuju za foodie, blázna do všeho co se okolo jídla točí. Nejsem líná stát ráno frontu na tu nejčerstvější zeleninu na trhu, cestovat přes půl republiky za gastrozážitky a dobrým jídlem. Výlety do měst i na vesnici plánuju podle umístění zajímvých restaurací, obchodů s jídlem, farmářských trhů a farem. Vařím pro všechny okolo, pro mého muže, mamku a tátu, rodinu i přátele a už taky pro mojí malou dcerku Pepinu.

Moje kuchyň je místem, kde můžu realizovat svou vášeň pro jídlo. Hrozně mě baví objevovat, takže kromě receptů prolézám staré půdy i sklepy a vetešnictví za nalezením doplňků k servírování mých jídel. Stejně tak se pořád přehrabuju v sekáčích po zajímavých kouscích oblečení a vrtám se v antikvariátech a internetech po kuchařkách, které nutně potřebuju. Po večerech a ve volných chvílích si pak listuju sbírkou časopisů o vaření a stránkami kuchařských knih a spřádám plány co uvařit. Při snídani přemýšlím, co budeme obědvat, při obědě, co večeřet. Život se mnou prostě není nuda.

Blog jsem založila proto, aby se moje vášeň dostala dál, než jen na práh naší kuchyně. Koneckonců se blog pro mě stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Svým blogem chci ukázat, že lidé se zájmem o dobré jídlo nejsou jen ve velkých městech, jsem totiž z malého města na severu Čech. Doufám, že se moje bláznivá posedlost jídlem tak trochu přenese i na vás a budeme si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! Protože...


Kaya





12 komentářů:

  1. Mohla bych se zeptat na Vaše neužitečnější pomocníky v kuchyni ( kromě rukou a hlavy )? Moje kuchyně je také plná různých vychytávek, ale moc ráda se poučím a zjistím něco nového. Děkuji moc za inspirace Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když nad tím tak přemýšlím, moc toho nebude :) Nejvíc využívám nůž šéfkuchaře, se kterým se dá uříznout téměř cokoliv. Pak asi pořádné prkénko, ponorný mixér, co se dá použít i do horkých pokrmů a mačkadlo na brambory. Taky jsem zjistila, že pasírovač je věc, která ulehčí spoustu práce. Možná je to námět na článek! :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Kristino, tys mě nakonec našla! Díky :) červenám se...

      Vymazat
    2. Našla, když jsi mi třikrát zopakovala jméno blogu :P Vůbec netuším, že se mně to nepovedlo dřív... Škoda, že nejsi z Brna či okolí... :(

      Vymazat
    3. To nejsem, ale sestra tam bydlí, takže tam čas od času jezdím! :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Moc ráda! Až budu mít zase cestu na jih, ozvu se :) nebo když bys jela na sever či do Prahy :)

      Vymazat
  4. Kayo, dnes jsem při hledání receptu tradičních lokšů natrefila na váš blog a už budu jeho pravidelnou čtenářkou. Jsem býk, takže požitkář co rád jí a taky nadšenec pro hezky ztvárněnou fotografii. U nás se často setkáváme s přáteli, takže se ráda nechám inspirovat něčím dobrým na zub, když se mi nebude zrovna chtít samotné nějaký receptík vymýšlet. Takže super, těším se na další :-). Krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, to mám obrovskou radost! Tak ať se Vám tu líbí ;)

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)