Mít doma hotové placaté chleby je občas moje velká pomoc, člověk nemusí ani moc vařit a i přes to zvládne připravit opravdu dobré jídlo. Na řadu často přicházejí takhle v létě, kdy trávíme hodně času venku mimo domov a večer přijdeme hladoví, takže na nějaké velké vaření není prostor ani elán. Stačí je jen vytáhnout, krátce ogrilovat nebo opéct na pánvi a obložit podle toho, na co je zrovna chuť. Můj dnešní recept je na jednu takovou naší oblíbenou letní kombinaci, kterou si, doufám, zamilujete i vy.
2 porce
- 2ks placatých chlebů Naan od Antica Cantina
- 80g hummusu
- hrst cherry rajčat
- 30g salátové okurky
- červená cibule
- malá hrst zelených oliv
- 3 lžíce olivového oleje
- lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 30g balkánského sýra
- čerstvý koriandr
- Chleby naan opeču dokřupava v kontaktním grilu.
- Na ještě horké chleby namažu hummus.
- V misce promíchám nahrubo nakrájená rajčata, okurku, cibuli a olivy s olivovým olejem, citronovou šťávou a solí a pepřem.
- Zeleninu rozdělím na namazané chleby, rozdrobím na ně sýr a vše nakonec zasypu nasekaným koriandrem. Chleby nakrájím na trojúhelníky a podávám.
Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)