28. července 2022

Placatý chléb naan s humusem a zeleninou



Mít doma hotové placaté chleby je občas moje velká pomoc, člověk nemusí ani moc vařit a i přes to zvládne připravit opravdu dobré jídlo. Na řadu často přicházejí takhle v létě, kdy trávíme hodně času venku mimo domov a večer přijdeme hladoví, takže na nějaké velké vaření není prostor ani elán. Stačí je jen vytáhnout, krátce ogrilovat nebo opéct na pánvi a obložit podle toho, na co je zrovna chuť. Můj dnešní recept je na jednu takovou naší oblíbenou letní kombinaci, kterou si, doufám, zamilujete i vy.



2 porce

  • 2ks placatých chlebů Naan od Antica Cantina
  • 80g hummusu
  • hrst cherry rajčat
  • 30g salátové okurky
  • červená cibule
  • malá hrst zelených oliv
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 30g balkánského sýra
  • čerstvý koriandr

  1. Chleby naan opeču dokřupava v kontaktním grilu.
  2. Na ještě horké chleby namažu hummus.
  3. V misce promíchám nahrubo nakrájená rajčata, okurku, cibuli a olivy s olivovým olejem, citronovou šťávou a solí a pepřem.
  4. Zeleninu rozdělím na namazané chleby, rozdrobím na ně sýr a vše nakonec zasypu nasekaným koriandrem. Chleby nakrájím na trojúhelníky a podávám.

Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)