13. února 2017

La Buchta Cesta z jednoho těsta

Tahle pečící kuchařka mi padla do oka už před Vánoci, ale konečně teď jsem se dostala k tomu ji pořádně projít. Umělecké seskupení autorů La Buchta se totiž rozhodlo připravit hodně zajímavou knihu. Základem všech receptů je základní těsto, ve kterém pomocí malých úprav můžete připravit víc než 80 receptů na koláče, dorty, bábovky a nejrůznější pečivo, na které najdete recepty právě v této knize.


Moc se mi líbí čistý design knihy, jak text, tak i fotografie receptů neruší ničím navíc a ta nádhera z fotografií prostě láká k upečení. Čeho lepšího může kuchařka dosáhnout, než že po přečtení budete chtí upéct skoro všechno? No, tohle se stalo mě, jestli i vám, dejte vědět, že v tom nejsem sama.

La Buchta může být dobrou knihou i pro úplného cukráře začátečníka, úvod je totiž trochu obsáhlejší a najdete tam hodně informací o přípravě těsta, krémů, výběru muk, dalších surovin a spousty tipů jak s nimi naložit. Plus kromě základního labuchtího těsta i pár receptů na základní krémy, které se dají využít v mnoha variacích.


Navíc kromě toho všeho sladkého je na konci a kapitola se slaným, za což dávám bod navíc. Je to skoro až hloupé, ale já jsem nadšená a nemám knize co vytknout. Jsem moc ráda, že ji mám, i když pravidelně nepeču, ale vím, že až budu příště hledat dort, který udělá dojem, zalistuju právě tady.

Chci zkusit:

  • Granátový čokoládový koláč
  • Limetkový dort
  • Ořechový chléb

a spoustu dalšího...


3 komentáře:

  1. La buchtu jsem si koupila s nadšením. Ovšem po upečení několika dortů a koláčů jsem zklamaná. Chuťově je těsto dobré, ale konzistenčně katastrofa. Celý postup na la buchtí těsto je katastrofa. Žádné nadýchané vláčné těsto nečekejte.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)