25. ledna 2016

Krůtí játra na jablkách a bílém víně


Vnitřnosti jsou obecně spíš nepopulární, ani nevím proč. Já kromě ledvinek vnitřnosti docela ráda mám a dovolím si tvrdit, že všechno je jen o úpravě. V této úpravě vám játra určitě budou chutnat!


Na 4 porce jsem potřebovala
  • 50g slaniny
  • 2 jablka
  • trochu másla
  • 400g krůtích jater
  • 1dcl bílého vína
  • sůl a pepř
  1. Slaninu jsem nakrájela na kostičky a na sucho nechala na pánvi opéct, aby pustila tuk. 
  2. K opečené slanině jsem přidala na úzké měsíčky nakrájená jablka i se slupkou a nechala jemně zezlátnout.
  3. Jablkovou směs jsem dala z pánve stranou a začala jsem připravovat játra.
  4. Ty jsem si očistila, nakrájela na kousky a na másle opékala dokud z jater již nevycházela růžová šťáva.
  5. Na závěr jsem k játrům vrátila jablka se slaninou, přilila bílé víno, vše osolila a přidala pepř, promíchala a nechala probublávat, dokud na dně pánve nezůstalo jen trochu šťávy. Jako příloha jsou ideální brambory nebo třeba jen francouzská bageta.


Jídlo jsem servírovala na porcelánu Opera od Českého porcelánu, a.s.

2 komentáře:

  1. Krůtí játra jsem ještě nikdy nejedla, je jejich chuť podobná kuřecím? Děkuju, Tereza

    OdpovědětSmazat

Za všechny komentáře děkuji :)