27. října 2022

Slepičí polévka s těstovinami a citronem



Každý rok na podzim se tak trochu děsím, kdy přijde první nachlazení nebo něco podobného, které přinese jedno dítě ze školky a postupně se nakazí celá rodina... I letos tomu není jinak, jen se v tom teď motáme pořád dokola a v konec už nějak nedoufám. Každopádně pokud bojujete s podobnými bacily, tak mám pro vás jeden vyprošťovák, který mně osobně hodně pomáhá. Je to silný slepičí vývar s česnekem, který je doplněný citronem a těstovinami, voní v něm bylinky a taky tam najdete nějakou tu zeleninu. Dnes je to verze zrychlená, to pokud budete mít již hotový vývar. Pak vlastně jen počkáte, než se uvaří zelenina a těstoviny a můžete se kurýrovat.



2-3 porce

  • 2 lžíce olivového oleje
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • větší mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • hrst těstovin orzo nebo jiných krátkých
  • 600ml slepičího vývaru
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl a pepř

  1. Na olivovém oleji nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidám na kostičky nakrájenou mrkev a celer a krátce opeču.
  3. K zelenině nasypu těstoviny, promíchám, zaliju vývarem, přidám oregano a pozvolna vařím doměkka asi 10 minut.
  4. Hotovou polévku dochutím solí a pepřem, přidám citronovou šťávu a podávám nejlépe horkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)