24. října 2022

Vejce s rajčaty na česnekovém jogurtu



Někdy prostě přijde čas na to, si k snídani dopřát. Když máte čas si se snídaní trochu vyhrát, vyzkoušejte tato vejce. Je to vlastně variace na turecká vejce, které možná znáte, já ale nemám ráda kopr, který tam tradičně patří, a trochu jsem je obměnila přidáním restovaných rajčat. V kombinaci jogurtu s vejci získáte snídani plnou bílkovin, která vám bude chutnat a taky zasytí na docela dlouho. Tyhle vejce nemusíte mít jen na snídani, tradičně se podávají i jako předkrm...



1 porce

  • 100g hustého bílého jogurtu (řecký, skyr atp.)
  • malý stroužek česneku
  • hrst cherry rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka uzené papriky a chilli
  • 2 vejce
  • sůl
  • čerstvé bylinky (koriandr, petrželka)
  • citronová kůra

  1. Jogurt promíchám s najemno nasekaným česnekem a rozetřu ho na dno talíře nebo misky.
  2. Do pánve naliju olej a přidám na půlky nakrájená rajčata. Osolím a opékám asi 5 minut do změknutí. Měkká rajčata přidám na jogurt a do horkého oleje v pánvi přidám uzenou papriku a chili, promíchám.
  3. Vejce uvařím tak, aby měly tekutý žloutek. Vodu přivedu k varu, vložím vejce a vařím 6 a 1/2 minuty. Vejce pak zaliju studenou vodou, nechám vychladnout a oloupu.
  4. Hotová vejce přidám na jogurt a přepůlím. Vše zaliju kořeněným olejem, přidám sůl, nasekané bylinky a navrch ještě čerstvou citronovou kůru. Podávám s křupavým chlebem, bagetou nebo pita chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)