12. srpna 2022

Kořeněná polévka gazpacho s tortilla chipsy



Když je horko, moc se mi do polévek nechce, ale když je opravdu vedro, občas vezmu zavděk studenými polévkami. Ať už je to okurková polévka nebo právě gazpacho, osvěžující chuť společně s čerstvou zeleninou z nich dělá opravdovou dobrotu. Klasické gazpacho jsem trochu obměnila, najdete v něm voňavý koriandr a navíc ještě uzenou papriku, která přidá zajímavý chuťový podtón. Jinak nevím, jak vy, ale já mám v polévkách ráda ještě něco křupavého navíc. Proto gazpacho servíruju se sýrovými tortilla chipsy, které udělají polévku zase o trochu zajímavější…



2 porce

  • ¼ červené cibule
  • 150g rajčat
  • 120g salátové okurky
  • 100g bílé papriky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1dcl ledové vody
  • ½ lžičky uzené papriky
  • snítka koriandru
  • sůl a pepř
  • Nacho Cheese Tortilla chips Antica Cantina k podávání

  1. Do mixéru postupně dám všechnu zeleninu nakrájenou na větší kusy.
  2. Přidám k nim ocet, olej, vodu, uzenou papriku a koriandr a vše umixuju dohladka.
  3. Polévku dochutím solí a pepřem a podávám se sýrovými tortilla chipsy od Antica Cantina, kterými můžete polévku nabírat nebo je nadrobit jako křupavý element navrch.

Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)