15. srpna 2022

Špagety se smaženým vejcem



Tyhle těstoviny chutnají tak trochu jako carbonara, jen vám odpadne trošku náročnější práce s tím, aby se vám vejce nesrazily a taky jsou trošku bohatší o křupnutí z opečeného bílku. Příprava není nijak náročná, prostě uděláte volská oka, která potom zamícháte s pár drobnostmi navíc do těstovin. Výsledkem snad budete příjemně překvapeni, je to totiž fakt dobrota. Zkuste a uvidíte, u nás to jsou další jednoduché těstoviny do sbírky, které určitě budu dělat častěji.



2 porce

  • 250g špaget
  • 2 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje + na dokončení
  • stroužek česneku
  • kůra a šťáva z poloviny citronu
  • 1dcl vody z těstovin
  • sůl a pepř 
  • hrst bylinek (petrželka, bazalka,…)
  • parmezán

  1. Dám vařit vodu na špagety a uvařím je al dente.
  2. Mezitím, co se špagety vaří, nechám rozpálit olivový olej, rozklepnu do něj vejce a usmažím volská oka tak, aby bílek byl po krajích dozlatova a žloutky tekuté.
  3. Na závěr přihodím nasekaný česnek a najemno nastrouhanou kůru, aby se lehce opekly.
  4. Vejce vidličkami natrhám na kousky, hodím do nich právě slité těstoviny, přidám citronovou šťávu, vodu z těstovin a vše společně promíchám.
  5. Hotové těstoviny dochutím solí a pepřem a vmíchám nasekané bylinky.
  6. Podávám s hoblinkami parmezánu.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)