Tyhle těstoviny chutnají tak trochu jako carbonara, jen vám odpadne trošku náročnější práce s tím, aby se vám vejce nesrazily a taky jsou trošku bohatší o křupnutí z opečeného bílku. Příprava není nijak náročná, prostě uděláte volská oka, která potom zamícháte s pár drobnostmi navíc do těstovin. Výsledkem snad budete příjemně překvapeni, je to totiž fakt dobrota. Zkuste a uvidíte, u nás to jsou další jednoduché těstoviny do sbírky, které určitě budu dělat častěji.
2 porce
- 250g špaget
- 2 vejce
- 4 lžíce olivového oleje + na dokončení
- stroužek česneku
- kůra a šťáva z poloviny citronu
- 1dcl vody z těstovin
- sůl a pepř
- hrst bylinek (petrželka, bazalka,…)
- parmezán
- Dám vařit vodu na špagety a uvařím je al dente.
- Mezitím, co se špagety vaří, nechám rozpálit olivový olej, rozklepnu do něj vejce a usmažím volská oka tak, aby bílek byl po krajích dozlatova a žloutky tekuté.
- Na závěr přihodím nasekaný česnek a najemno nastrouhanou kůru, aby se lehce opekly.
- Vejce vidličkami natrhám na kousky, hodím do nich právě slité těstoviny, přidám citronovou šťávu, vodu z těstovin a vše společně promíchám.
- Hotové těstoviny dochutím solí a pepřem a vmíchám nasekané bylinky.
- Podávám s hoblinkami parmezánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)