10. srpna 2022

Drůbeží kuličky v rajčatové omáčce



Ideální přílohou tohoto jídla jsou těstoviny, kdo by totiž neznal špagety s kuličkami a omáčkou? pokud se vám ale nechce vařit navíc, zmáknete to i s dobrým chlebem nebo bagetou a dokážu si je i představit v bagetě naplněné. Klasickou masovou směs v kuličkách jsem trochu odlehčila a použila kuřecí mleté, každopádně i krůtí bude výborné. Kuličky jsou navíc ovoněné citronovou kůrou a bylinkami, za mě lehké letní jídlo.



4 porce

  • 500g mletého kuřecího nebo krůtího masa
  • ½ hrnku strouhanky
  • kůra z poloviny citronu
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu + k servírování
  • svazek bylinek (oregano, petrželka, bazalka, rozmarýn)
  • 3 lžíce oleje
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  • 1,5dcl bílého vína
  • 0,5l rajčatové passaty
  • 1dcl smetany na vaření 
  • sůl a pepř

  1. Na kuličky promíchám v míse maso společně se strouhankou, citronovou kůrou, parmezánem a nasekanými bylinkami.
  2. Vše společně promíchám, osolím a přidám pepř a vytvořím kuličky o velikosti pingpongového míčku.
  3. Kuličky opékám ze všech stran dozlatova na oleji, potom je dám stranou.
  4. Na oleji zbylém po pečení kuliček nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek, přidám víno a nechám lehce odpařit.
  5. Vše zaliju passatou a nechám probublávat, aby omáčka zhoustla.
  6. Nakonec dochutím solí a pepřem a přidám smetanu na zjemnění.
  7. Kuličky vrátím do omáčky, nechám prohřát a podávám zasypané parmezánem buď s čerstvou bagetou nebo uvařenými těstovinami.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)