Cestu k mrkvi ve sladkém pečení jsem si našla poměrně snadno, někomu to možná může přijít pořád trochu zvláštní, ale je to dobrota. Klasický mrkvový dort jsem připravila jako řezy a přidala na něj tenkou cheesecake vrstvičku. Vznikl tak vláčný a šťavnatý dezert, který není přehnaně sladký a přesto moc dobrý.
plech 25x35cm
mrkvová vrstva
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- špetka skořice
- prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku podmáslí
- 1/2 hrnku cukru
- vejce
- hrnek nahrubo strouhané mrkve
- hrst vlašských ořechů
krémová vrstva
- 300g krémového sýra
- 1 vejce
- 1/4 hrnku cukru
- 4 lžíce mléka
- Prvně připravím těsto na mrkvovou vrstvu. Do misky nasypu hladkou mouku, skořici a prášek do pečiva.
- K nim přidám olej, podmáslí, rozklepnu vejce, přisypu mrkev a nahrubo nasekané ořechy.
- Těsto promíchám dohladka a naliju na plech vyložený pečícím papírem.
- Na krémovou vrstvu prošlehám krémový sýr, vejce, cukr a mléko dohladka.
- Krém potom naliju rovnoměrně na těsto a peču v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut, hotový koláč poznáte podle toho, že začne zlátnout krémová vrstva.
- Před podáváním doporučuji nechat vychladnout a nejlépe ještě vychladit v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)