31. prosince 2017

Rýžové chipsy


Tyhle chipsy ještě na silvestrovskou oslavu stihnete připravit, věřím totiž, že hlavní surovinu budete mít doma. Jsou totiž z rýžového papíru, do kterého se balí jarní závitky a nic moc dalšího v podstatě nepotřebujete. Pořádně to oslavte i za mě a do nového roku vám přeji jen to nej!


Na chipsy
  • rýžový papír
  • olej
  • bylinková sůl
  1. Rýžový papír si nejprve nalámu na kousky. Je třeba to udělat dopředu, protože pak je všechno tak rychlé, že na to není čas.
  2. Na pánvi rozpálím vyšší vrstvu oleje (stačí tak 1 centimetr), kdy je olej dostatečně rozpálený poznám tak, že na zkoušku do oleje trošku ponořím kousek papíru.
  3. Když je olej rozpálený, položím do něj kousek papíru, který zabublá, trošku se zvětší a změní barvu z poloprůhledné na bílou. Smažení trvá tak jednu až dvě vteřiny, takže je potřeba pracovat opravdu rychle a smažit nejlépe po jednom, aby barva byla opravdu bílá a chipsy nezačaly hnědnout.
  4. Hotové chipsy nechám okapat na papírovém ubrousku, který odsaje přebytečný olej. Ještě čerstvé je posypu bylinkovou solí, ale v ochucení se fantazii meze nekladou.

2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)