21. ledna 2018

Krkovička na cibuli a pivu


Tohle jídlo můžete s klidem servírovat jako nedělní oběd, navíc ani nebudete muset dlouho trávit přípravou u plotny a taky si myslím, že většinu surovin určitě budete mít doma. Jako pivo můžete použít vlastně jakékoliv, které vám chutná a které potom budete k hotovému jídlu upíjet. Od té doby, co máme Pepinu, jsou tyhle typy jídel pro mě ideální, ještě když se jako příloha dá použít všechno možné -  vařené brambory, šťouchačky, rýže...

4 porce
  • 2 velké cibule
  • 4 plátky vepřové krkovice o tloušťce asi 2 centimetry
  • sůl a pepř
  • trocha oleje
  • majoránka
  • 1,5 dcl piva (já použila 12°)
  • kousek másla

  1. Cibuli jsem oloupala a nakrájela na tenké měsíčky. V misce jsem ji promíchala s trochou oleje a majoránky a polovinu rozprostřela na dno zapékací mísy.
  2. Krkovičku jsem z obou stran lehce osolila a opepřila a rozložila na cibuli.
  3. Zbytek cibule jsem navršila na krkovičku a vše podlila pivem.
  4. Zapékací mísu jsem přiklopila víkem a dala péct do trouby předehřáté na 180° na 15 minut. Potom jsem víko odklopila, krkovičku přelila šťávou ze dna mísy a pekla ještě asi 30 minut. Během toho je dobré krkovičku ještě několikrát přelít.
  5. Hotové maso jsem spolu s cibulí vyndala z mísy a do šťávy vmíchala ledový kousek másla, který šťávu zahustí a zjemní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)