18. listopadu 2015

Středomořské zapékané papriky


Recept na tyhle papriky i s fotkou mám v počítači už pár měsíců, ale k publikaci jsem se dokopala až teď, i když vlastně ani nevím proč, protože jsou naprosto dokonalé. Recept bych směrovala nejvíc asi do Řecka, protože se používá slaný sýr balkánského typu, nejlépe feta. Já jsem použila přírodní ovčí sýr, který mi mamka přivezla z dovolené na Slovensku, jen jsem ho na tři dny naložila do vody se solí. Jde o vynikající chuťovku k vínu nebo lehký předkrm, který můžete připravit i na grilu, ale stejně dobrý je z trouby. Určitě se bude hodit na nadcházející konec roku, kdy budou probíhat různé oslavy.


Na 2 porce jsem potřebovala:
  • 3 kapie
  • 80g sýra balkánského typu (fety nejlépe)
  • snítku čerstvých bylinek (tymián nebo oregano)
  • pár černých oliv
  • olivový olej
  1. Kapie jsem rozkrojila podélně napůl a očistila je od stopek a semínek. 
  2. Zapékací mísu jsem jemně pokapala olivovým olejem a kapie na ní rozložila řeznou stranou nahoru.
  3. Do každé kapie jsem naložila část sýra, přidala jsem plátky černých oliv a čerstvé bylinky.
  4. Vše jsem ještě zakapala olivovým olejem a dala péct do trouby předehřáté na 200°C cca na 20 minut, aby se roztekl sýr a kapie tak akorát změkly. Podávala jsem s křupavou bagetou.

3 komentáře:

  1. Škoda, že jsem zatím nenašla cestu k olivám, tyhle papriky totiž vypadají úžasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zkus, třeba tě to překvapí. A nebo bez oliv ;)

      Vymazat
  2. To vypadá krásně, podobné kombinace miluju, ještě mě nenapadlo přidat tam olivy, tak to určitě zkusím :) Tereza

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)