1. října 2014

Thajská houbovka


Další recept a další polévka. Na podzim jsou polévky jako dělané, protože trocha horkého blaha do žaludku je to správné v aktuální roční dobu. Miluju polévky! Tato Thajskem inspirovaná má říz, díky kokosovému mléku je výživná, ale i přesto všechno lehká a vynikající. Mám ráda tu chvíli, kdy krátce povařené mungo výhonky příjemně křupou mezi zuby. Dala bych si další a další misku.


Všechny ingredience hravě seženete v supermarketu, možná kromě citronové trávy, kterou v tomto receptu můžete nahradit trochou kůry z limetky. Pokud jí ale seženete, vyplatí se balení koupit, protože vydrží velmi dlouho a jídlům dodává nezaměnitelnou chuť.



Na 4 porce jsem potřebovala:
  • trochu oleje
  • 1 měkký vnitřek stonku citronové trávy
  • lžičku čerstvého strouhaného zázvoru
  • drcený stroužek česneku
  • malou chilli papričku
  • lžičku kurkumy
  • plechovku kokosového mléka
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 200g žampionů
  • svazek jarních cibulek
  • hrst mungo výhonků

  1. Na oleji jsem nechala zpěnit najemno nasekanou citronovou trávu, zázvor a stroužek česneku. Následně jsem přidala nasekané chilli a kurkumu, které jsem nechala chvíli opéct tak, aby se nezačaly připalovat. 
  2. Do hrnce jsem přilila kokosové mléko a vývar, přidala na plátky nakrájené žampiony a nechala asi 20 minut probublávat. Nakonec jsem do polévky ještě přidala na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku a mungo výhonky, nechala je 5 minut provařit, případně dosolila a ještě za čerstva jsem polévku podávala.

1 komentář:

Za všechny komentáře děkuji :)