14. února 2013

Teplý kapustičkový salát se slaninou


Mnoho lidí kapustičky nesnese kvůli výrazné a poměrně netradiční chuti. Jako třeba J. Tento teplý kapustičkový salát jsem tedy připravovala sama pro sebe k obědu. A musím zdůraznit, že kapustičky se opravdu výborně doplňují s vysmaženou slaninou.




Na jednu porci jsem potřebovala:

  • asi 10 růžičkových kapustiček
  • dva plátky slaniny
  • sůl, pepř 
  • lžíci másla
Kapustičky jsem rozebrala na jednotlivé lístky, pokud však nemáte čas, stejně efektní bude je nakrájet na velmi tenká kolečka. Slaninu jsem nakrájela na čtverečky a opekla na pánvi dokřupava.

Když jsem slaninu dala stranou, k vysmaženému tuku jsem přidala lžíci oleje a kapustičky, které jsem opékala asi pět minut za stálého míchání dozlatova. Nakonec jsem vše osolila, přidala pepř a navršila na talíř.

Navrch jsem pak ještě poházela vysmaženou slaninu.


Dnes je Valentýna a tak mě zajímá, zda připravujete nějakou dobrou večeři pro své protějšky nebo to raději svěříte profesionálům? Nebo Valentýna neslavíte vůbec? Když všechno dobře dopadne, dnes u nás vaří J.