18. února 2013

"Ledovcový" salát


Když jsem si minule kupovala ledový salát, až u kasy jsem na něj zůstala koukat. Na cedulce bylo napsáno iceberg lettuce, tedy "ledovcový salát". Musela jsem se pousmát.

Dnes bych se s vámi ráda podělila o velmi jednoduchý salát, který je ale jedním z mých nejoblíbenějších. Pár ingrediencí dohromady vytvoří opravdovou dobrotu.




Pokud se sušená rajčata nestala ještě stálicí na vašem nákupním seznamu, měli byste do nich zainvestovat. Sklenička vydrží poměrně dlouho (pokud si je tedy nebudete dávat jentak na chleba jako já) a za rozumnou cenu se dá koupit třeba v Lidlu.

Na dvě porce jsem potřebovala:

  • jednu menší hlávku ledového salátu
  • čtyři sušená rajčata v oleji 
  • asi 50 gramů měkčího modrého sýru 
  • olivový olej nebo olej ze sušených rajčat

Salát jsem nakrájela na menší kostičky, stejně jako sušená rajčata a modrý sýr. Vše jsem dohromady zamíchala a přidala olivový olej nebo olej ze sušených rajčat, který má jejich aroma.

Salát není ani třeba nijak dochucovat, protože sýr je dost slaný a rajčata výrazná, pokud to však je třeba, pouze dosolte hrubou mořskou solí. A pokud budete z tohoto salátu potřebovat vytvořit vydatnější jídlo, posypte jej na konci krutony z opečeného chleba.