14. listopadu 2012

Linguine s žampiony a citronem



Těstoviny patří mezi má oblíbená jídla. Samozřejmě se jimi necpu denně, ale jednou za čas to přijde a musím si nějaké "vytvořit". Dnes mě inspirovaly houby a citron v lednici ležící, vše to v sobě spojuje recept Nigelly Lawson z Vaříme expres. Je to velmi jednoduché a lehké jídlo, téměř letní (což v tomhle hrůzném mlhavém počasí potěší). A jak Nigella říká, přestože to není původní italský recept, klidně by za něj mohl být považován.

Pro dva je potřeba asi 8 hlaviček žampionů, nadrobno nasekaný stroužek česneku, šťáva a kůra z poloviny velkého citronu (nebo jednoho malého), snítka tymiánu, sůl, pepř, olivový olej, parmazán a množství linguine, které zasytí dva lidi.

V míse jsem smíchala olej, šťávu a kůru z citronu, sůl, pepř, nasekaný tymián a česnek, do této marinády jsem naložila na tenké plátky nakrájené žampiony. Když se uvařily linguine, rychle jsem je slila a ještě horké je promíchala s žampiony v marinádě. Pak jsem množství rozdělila na dvě porce na talíř a navrch nastrouhala parmazán. Nekomplikované a osvěžující.

2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)