16. listopadu 2012

Dýňové risotto s houbami a plísňovým sýrem




Nekomplikované jídlo s velmi dobrou chutí. Sezónní jídlo. Podzimní chutě. O tohle všechno jde v dýňovém risottu, které jsem stvořila dneska k obědu. Inspirovala jsem se na stránkách mého oblíbeného Delicious Magazine a recept trochu poupravila podle dostupných surovin.

Na dvě porce jsem použila asi 200 gramů nahrubo strouhané dýně hokkaido, dvě hrstě rýže na risotto, hrst sušených lesních hub, jednu malou nadrobno nakrájenou cibuli, rozsekaný stroužek česneku, snítku nasekaného rozmarýnu, 40 gramů gorgonzoly s mascarpone, zeleninový vývar podle potřeby, olivový olej, máslo a sůl.




Na oleji s máslem jsem dozlatova osmahla cibulku a česnek, pak jsem přidala dýni a rozmarýn a ještě chvíli opékala. Dále jsem přisypala rýži a nechala ji olejem s máslem obalit a trochu nasáknout. Pak jsem přisypala sušené houby. Směs jsem na pánvi zalila trochou teplého vývaru a když se vstřebal, přilila jsem další, dokud rýže nezměkla, ale vevnitř zůstala ještě pevná. Do risotta jsem pak vmíchala gorgonzolu s mascarpone a ještě trochu másla, aby se rozpustily a vznikla krémovitá hmota.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)