8. srpna 2023

Trio slavnostních kanapek



I když tomu teď počasí úplně nenasvědčuje, určitě se ještě najde příležitost k uspořádání letní slavnosti. A co jiného jako občerstvení, než nějaké fancy kanapky tak akorát do ruky a do pusy? Připravila jsem hned tři variace, které můžete vyzkoušet a určitě jimi oslníte celé osazenstvo, alespoň nám tedy určitě chutnaly. Množství surovin přizpůsobte počtu strávníků a ještě trochu přidejte, mizí totiž fakt rychle.



lososové kanapky

  • žitný chléb
  • olej
  • žervé
  • uzený losos obalený v kopru
  • červená cibule

  1. Žitný chléb nakrájím na menší trojúhelníčky, které potřu olejem a opeču na pánvi dokřupava.
  2. Vychladlé chleby potřu žervé, přidám lososa a najemno nasekanou červenou cibulku.

minipity s hummusem

  • pita chléb
  • hummus dle preference
  • cherry rajčata
  • zelené olivy
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvý koriandr

  1. Pita chléb nakrájím na trojúhelníčky, ty potřu vyšší vrstvou hummusu.
  2. V misce promíchám na kousky nakrájená rajčata a olivy spolu s olivovým olejem, špetkou soli a pepře a koriandrem.
  3. Na hummus přidám rajčatovou směs a navrch snítku koriandru.

hasselback brambůrky s kaviárem

  • malé brambory
  • olej
  • sůl
  • žervé
  • kaviár (já měla ze pstruha)
  • pažitka

  1. Brambory omyju a nakrájím na tenké plátky, při krájení ale nedokrojím úplně skrz, aby každá bramůrka držela pohromadě.
  2. Každou bramboru zakápnu olejem, bohatě osolím a peču v troubě na plechu na 200°C doměkka.
  3. Brambory nechá zchladnout, potom na ně přidám žervé, kaviár a snítku pažitky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)