Jako každý podzim se mi tady začínají kupit sladké recepty, ale je to asi přirozené, protože všechno dozrává a přímo láká po využití... Dnes je to recept na německý koláč s jablky, který nedá zase tolik práce, ale vypadá a chutná milionově. Recept je bez skořice, ale myslím, že pokud ji máte v kombinaci s jablky rádi, klidně jí můžete koláč před pečením posypat.
forma 24cm
- 1 vejce
 - 100g másla
 - 150g cukru
 - 1,5dcl mléka
 - 250g hladké mouky
 - 1/2 balíčku prášku do pečiva
 - strouhanka a máslo na vysypání formy
 - 4 jablka
 - 2 lžíce třtinového cukru
 
- V míse promíchám změklé máslo společně s vejcem, cukrem, mlékem, moukou a práškem do pečiva. Vznikne polotuhé těsto.
 - Formu na dort vymažu máslem a vysypu strouhankou.
 - Těsto vmáčknu do formy a navlhčenými prsty roztáhnu rovnoměrně po celém dně formy.
 - Jablka oloupu, nakrájím na čtvrtky a zbavím jádřinců. Potom je z vnější strany příčně nakrojím na plátky, ale nedokrojím až dolů, aby jablko zůstalo v jednom kuse.
 - Jablka potom jen zlehka vmáčknu do těsta (během pečení totiž těsto dost povyskočí) a posypu třtinovým cukrem.
 - Koláč peču v troubě předehřáté na 180°C asi 40-50 minut dozlatova.
 



Vyzkoušeno je vynikající,přidala jsem skořici je úžasně podzimní.
OdpovědětVymazatTo je super! Děkuju.
VymazatVypadá krásně. Určitě vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatZkuste, je fajn!
VymazatSenzační!
OdpovědětVymazat