13. října 2020

Rychlé cizrnové kari

Vždycky jsem měla představu, že kari trvá připravit moc dlouho. Pak jsem ale objevila tohle kari bez masa, jehož příprava je opravdu jednoduchá a rychlá. Hlavní roli v něm hraje cizrna a díky sójové smetaně je krásně krémové a přirozeně veganské. Nic mu přitom neubírá na vynikající chuti.


4 porce
  • 4 lžíce oleje
  • malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1dcl zeleninového vývaru (v nouzi voda)
  • 2 konzervy cizrny
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 balení sójové smetany Joya
  • sůl
  • snítka koriandru
  1. Na oleji nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli spolu s drceným česnekem.
  2. K zelenině přidám garam masalu, kurkumu a římský kmín a nechám je lehce zpěnit.
  3. Směs v pánvi zaliju sekanými rajčaty a vývarem a nechám asi 5 minut probublávat.
  4. Do omáčky potom nasypu slitou cizrnu a pokud je omáčka díky rajčatům moc kyselá, dochutím cukrem.
  5. Nakonec do kari vmíchám sójovou smetanu, dochutím solí a nechám ještě 5 minut probublávat.
  6. Kari podávám nejčastěji s rýží nebo pšeničnými plackami posypané nasekaným koriandrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)