14. září 2015

Salát ze soba nudlí


Jsem moc ráda, že drtivá většina asijských ingrediencí se už dá sehnat v běžné obchodní síti. Třeba všechno na následující salát jsem nakoupila u nás ve městě, kde rozhodně není obrovský výběr. Myslím, že pokud se sami chcete pustit do asijských pokrmů a připravit něco autentičtějšího než koupíte v čínských bistrech, chce to chce jen hledat a vše seženete i vy, co nebydlíte ve velkých městech. 

Asijská kuchyně je moje oblíbená, protože obzvláště přes týden upřednostňuju něco rychlejšího na přípravu se zajímavou kombinací chutí a tenhle salát to splňuje na sto procent. Ideální jako hlavní jídlo v teplejších dnech, kterých určitě ještě v babím létě bude dost.

Na 4 porce jsem potřebovala:
  • 2 svazky soba nudlí
  • polovina salátové okurky
  • 2 jarní cibulky
  • lžíci černého sezamu
  • několik snítek koriandru

Na zálivku:
  • šťávu z půlky limetky
  • lžičku nasekaného čerstvého zázvoru
  • lžičku medu
  • špetku soli
  • pár kapek sezamového oleje
  1. Soba nudle jsem uvařila podle návodu a nakonec jsem je propláchla ve studené vodě, aby se neslepily a zastavil se var.
  2. Salátovou okurku jsem podélně rozkrojila a vydlabala pryč semínka spolu s přebytečnou tekutinou. Okurku jsem pak nakrájela na menší kostičky a jarní cibulku na tenká kolečka.
  3. Na zálivku jsem promíchala všechny ingredience (doporučuju je dát do skleničky, zavíčkovat a protřepat).
  4. Nudle jsem promíchala s okurkou, cibulkou černým sezamem, nasekaným koriandrem a zálivkou a hotový salát co nejdříve podávala.

4 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)