7. září 2015

Tabbouleh


Tabbouleh je vynikající blízkovýchodní salát, kde hlavní roli hraje hladkolistá petržel. Skvěle mu sekunduje bulgur a pár dalších ingrediencí, které dávají dohromady naprosto svěží salát. Já ho ráda jím k rybě, ale tradičně je vynikající například k jehněčímu nebo i jen tak samotný. Díky nepříliš složité přípravě je to hitovka, která ale stojí na kvalitních a čerstvých ingrediencích.


Na 4 porce jsem potřebovala:
  • svazek hladkolisté petrželky
  • 90g bulguru
  • 4 čerstvá rajčata
  • 2 šalotky
  • špetku mletého nového koření
  • pár kapek citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  1. Bulgur jsem v osolené vodě uvařila do měkka a nechala jsem ho vychladnout.
  2. Na velmi jemno jsem nasekala hladkolistou petržel, na kostky rajčata a na jemno šalotky. 
  3. Vše jsem promíchala v míse, zakápla citronem, dostatkem olivového oleje a dochutila novým kořením, pepřem a trochou soli. Paráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)