17. srpna 2015

Meruňková dřeň s levandulí


Jak připravit dřeň, to asi všichni znáte, nejlepší je jen z rozmixovaného ovoce. Tohle je spíš takové připomenutí, co ve vedrech můžete z ovoce připravit na osvěžení a možná i tip na nevšední kombinaci chutí. Musím říct, že mě dost oslovila a pomohla mi v těch posledních nejparnějších dnech.

Na dávku dřeně jsem potřebovala:
  • 0,5 kg meruněk
  • 1/4 hrnku cukru (podle sladkosti meruněk i méně)
  • 0,5 hrnku vody
  • lžičku levandulových květů
  1. Meruňky jsem vypeckovala a půlky vložila do hrnce s cukrem a vodou. Levandulové květy jsem vložila do sítka na čaj a přidala je k ovoci. 
  2. Hrnec jsem na mírném ohni zahřála a vařila asi 15 minut dokud meruňky dostatečně nezměkly a chuť levandule se do tekutiny neuvolnila.
  3. Sítko s levandulí jsem odložila stranou a ponorným mixérem vše rozmixovala na kaši, kterou jsem pak nalila do formy. Dřeň jsem nechala v mrazničce zmrznout a před podáváním nechala asi půl hodiny v lednici povolit.

2 komentáře:

  1. mňaaaam, to vyzerá úplne úžasne, teraz by som také dala :)

    OdpovědětSmazat
  2. Hm, mam doma hromadu broskví, tak možná popřemýšlím o něčem podobném :)

    OdpovědětSmazat

Za všechny komentáře děkuji :)