24. srpna 2015

Caprese royal


Tento recept je náš domácí, který vymyslel J., základ má v klasickém italském caprese. Je tam sice přidáno to a ono navíc, ale chutě spolu výborně ladí a je to výborná večeře, kterou si v tuhle dobu děláme docela často. Tenhle příspěvek je tak trochu na objednávku, protože jsem ho ani nechtěla publikovat, ale nakonec si myslím, že ho třeba užijete. Rozhodně dejte vědět, jak vám chutnalo!


Na 2 porce jsem potřebovala:
  • 2 mozzarelly
  • 2 - 3 rajčata
  • 2 plátky sušené šunky
  • olivový olej
  • 2 lžíce citronu
  • kapary
  • svazek bazalky
  • jarní cibulku
  • sůl a pepř
  • parmazán navrch
  1. Na talíř do kruhu rozložte plátky rajčat a na ně pak plátky mozzarelly. Sušenou šunku natrhejte na větší kousky a přidejte ji na mozzarellu.
  2. Talíř poházejte nahrubo nasekanými kapary, nasekanou bazalkou a jarní cibulkou.
  3. Navrch nalijte olivový olej, kterým rozhodně nešetřete, a zakápněte citronovou šťávou
  4. Finálně posypejte trochou soli a pepře a navrch už je nastrouhejte parmazán. 
  5. Vše nechte chvíli proležet, aby se chutě propojily a podávejte s bílou bagetou, která skvěle poslouží k vytření všech tekutin z talíře nakonec.

2 komentáře:

  1. Jéé super, díky :) Hned ukládám ať nezapomenu udělat i vylepšený salát :) Krásný recept i fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkuste ještě nakonec ozdobit krémovým balsamicem. Je to úžasná kombinace. Bez toho si už Caprese ani neumím představit. Krásný večer všem Dana :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)