8. června 2014

Letní sendvič


Tropická vedra nastala, sluníčko žhne, a tak jsem včera vyrazila do bazénu za trochou toho pohybu. Celý včerejšek jsem si díky tomu přišla jako na dovolené, dokonce když jsme šli večer přes město okolo řeky domů, bylo to jak v nějakém přímořském letovisku. Na to, jak nemám v lásce vedra, jsem zatím nadšená. Sice jsem si včera spálila záda, ale nic si z toho nedělám. Cestou domů jsem si totiž natrhala kytici lučních květů a je to prostě bájo.



Dnes je neděle a já mám takovou línou náladu. Nic se mi nechce (i když musím), a tak bych ráda nastartovala den něčím výjimečným. Takový brunch, kdy si vychutnám letní chutě, pěkně pomalu. Z mých oblíbených chutí jsem sestavila tento sendvič a asi v jeho společnosti dnes ještě budu chvilku odpočívat.


Na dvě porce jsem potřebovala:
  • 6 plátků toustového chleba
  • paštiku ze sušených rajčat (z e-delikates)
  • 16 tenkých plátků lilku
  • olivový olej
  • sůl
  • pár kapek citronové šťávy
  • směs rukoly a polníčku
  • plátky sušených kachních prsou (edelikatesy.cz)

Na kontaktním grilu jsem si otoustovala plátky chleba dokřupava. Mezi tím jsem plátky lilku opekla na oleji z obou stran dozlatova, osolila jsem je a pokapala citronovou šťávou.

Na plátek chleba jsem namazala paštiku ze sušených rajčat, položila na ni čtyři plátky lilku. Na lilek jsem navršila polníček s rukolou a přidala plátky sušených kachních prsou. Sendvič jsem přikryla plátkem chleba, který byl z vrchu namazaný paštikou ze sušených rajčat.

Dále jsem opakovala lilek, salát a kachní prso, sendvič jsem zakončila plátkem chleba. Druhý sendvič jsem připravila stejným způsobem.

2 komentáře:

  1. Páni, vypadají báječně! A velkým překvapením je pro mě paštika ze sušených rajčat, o té slyším poprvé... Děkuji za tip, jdu stránky omrknout blíž. PS: nádherná květina, úplně snová :o)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)