11. června 2014

Bazalkové tiramisu s marinovanými jahodami


Jahod bych se ujedla. A teď je to super, protože díky sezóně je jich dost, s výbornou chutí a za příjemnou cenu. Nejraději je mám jen tak, nemusím je s ničím kombinovat. Možná kromě klasických chutí nejvíc přivítám jahody s bazalkou. Možná vám to z počátku přijde jako zvláštní kombinace, ale opravdu to jde až moc dobře dohromady.


Když jsem v posledním FOODu objevila recept na bazalkové tiramisu navíc s jahodami marinovanými v alkoholu, bylo vymalováno. U J. se tedy tento recept nesetkal s velkým přijetím, ale já jsem byla víc než spokojená. Připravila jsem ho tak trochu podle svého a bylo to božské.


Na 2 velké nebo 4 menší porce jsem potřebovala
  • 5 středních jahod na kousky
  • 3 lžíce marsaly
  • 250ml šlehačky
  • 3 lžíce cukru
  • 180g mascarpone
  • asi 8 lístků čerstvé bazalky
  • cukrářské piškoty
  • silnou černou kávu a trochu marsaly k namáčení

Jahody jsem si nejprve naložila do marsaly a nechala marinovat.

Šlehačku jsem vyšlehala s cukrem dotuha, přidala jsem do ní rozsekanou bazalku a vmíchala mascarpone.

Cukrářské piškoty jsem omočila ve směsi kávy a marsaly, rozložila naspod nádob a přikryla polovinou šlehačkové směsi. Na ní jsem položila druhou část piškotů a zakončila zbytkem směsi s bazalkou.

Nakonec jsem už jen naložila marinované jahody a dala do lednice odležet.

2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)