5. června 2014

Těstoviny s petrželí, citronem a mandlemi


Před námi je za chvilku víkend s tropickými teplotami, takže je mi jasné, že se raději budete věnovat venkovním aktivitám, než vaření. Já si ale přeci jen myslím, že i v takových dnech bychom se neměli odbývat a něco dobrého si připravit. Pokud nebudete zrovna grilovat nebo nemáte chuť na salát, následující jednoduchý recept je přesně ono.


Čerstvá nasekaná hladkolistá petržel se v současné době dá koupit asi všude, já jsem svůj svazek pořídila včera na farmářských trzích za desetikačku. Když se vám v sezóně podaří sehnat větší množství petržele, můžete si kromě pesta naložit a tím i uchovat rozmixovanou petržel do oleje, kde si udrží i svou chuť a svěžest. A právě petržel v oleji bude tím pravým základem, který budete potřebovat do těstovin.


Na dvě porce jsem potřebovala:
  • množství těstovin pro dva
  • sůl
  • svazek hladkolisté petržele
  • olivový olej podle potřeby
  • malou hrst plátků mandlí
  • šťávu z 1/4 citronu

Nejprve jsem si dala těstoviny uvařit al dente a mezitím jsem si připravila petržel. Tu jsem rozsekala v sekáčku najemno a zalila olejem, aby vznikla taková hrubší pasta.

Na suché pánvi jsem opražila plátky mandlí dozlatova, přidala 4 lžíce z připravené petrželové pasty, jen aby se prohřála a zakápla citronem. Do směsi jsem pak přihodila těstoviny, společně  na ohni ještě promíchala a dosolila. Prostě skoro žádná práce.

2 komentáře:

  1. Krása, těstoviny s citrónem jsou pecka. Osvěžující, jednoduché, krásné a vynikající :D

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)