3. dubna 2014

Nespresso Inissia


Když mne společnost Nespresso oslovila, zda bych neotestovala jejich nový kávovar Inissia, řekla jsem si proč ne. Nespresso má ve své stáji George Clooneyho, tak to by byl hřích to nezkusit. A navíc ráda zkouším něco nového, čehož jste si tady na blogu museli již všimnout. No a jelikož jsem spíš občasný uživatel kávy, do testování se pustila celá naše rodina.


Musím říct, že nikdy bych nedoporučovala nic, co by se mi nelíbilo, nebo bych z toho nebyla nadšená. Nespresso Inissia mě již od pohledu zaujalo zajímavým minimalistickým designem, který mi evokuje retro, což je z mého pohledu jedině plus. Ukořistila jsem příjemné béžové vydání, viděla jsem jej i v červené, která měla šmrnc, a v šedé, která mě moc nezaujala.

Je fajn, že není třeba komplikovaně dumat nad tím, jak z tohoto přístroje vymámit kávu, jsou totiž k dispozici dvě tlačítka na menší a větší objem. Problém ale nastává, když chcete vybrat kávu, dostala jsem totiž na výběr z šestnácti druhů (kapslí), takže babo raď. Člověk se může řídit popisem jednotlivých káv, jejich intenzitou a aromatem, nebo prostě vybírat podle barev jednotlivých kapslí a nechat se překvapit. Dosud žádnou kávou jsme ale nešlápli vedle.


Kávovar nebo pressovač, chcete-li, dokáže připravit kávu velmi rychle, takže nemusíte dlouze postávat a čekat. Ideál po ránu, kdy se nechcete zbytečně zdržovat, protože pár minut spánku navíc se prostě počítá. Káva má příjemnou intenzivní vůni i chuť, následkem čehož si J. chodí pro jeden šálek za druhým. 

Ale abych byla spravedlivá a nepěla zde pouze a jen ódy, přestože na mě přístroj udělal opravdu dobrý dojem, moc mě nebaví jeho hlasitost při přípravě kávy. Sečteno a podtrženo, myslím, že Nespresso Inissia je fajn na přípravu espressa v klidu domova, rozhodně s ním asi nešlápnete vedle.

Spolu s Nespressem Inissia jsme se fotili do květnového čísla Cosmopolitanu, kde si budete moci počíst víc a taky mrknout, jak nám to spolu slušelo.


1 komentář:

  1. Já kávovary na kapsle nemám vůbec ráda. Je to předražené, chuť nic moc a navíc z toho vzniká spousta odpadu. Já jsem si proto pořídila raději pákový kávovar, ze kterého je ta káva prostě na uplně jiném levlu. Pokud chce někdo brát kávu vážně, rozhodně by se měl dívat na pákové kávovary.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)