Dnes přicházím opět s rychlým receptem na letní jídlo, které využijete kdykoliv, kdy vás přepadne hlad... Je to plněná piadina v italském stylu, s olivovou tapenádou, čerstvou rukolou, mozzarellou a prosciuttem. Hotová je za chvíli a vy se s ní budete cítit jako na dovolené v Itálii. Piadina je trochu podobná tortille, ale je silnější a tím i vydatnější, pokud ji ale neseženete, můžete jí zaměnit třeba právě za ní.
2 porce
tapenáda
- hrst zelených oliv
- lžíce kapar
- bazalka
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva a kůra z poloviny citronu
zbytek
- piadina
- parmezán
- rukola
- mozzarella
- prosciutto
- olivový olej
- Na tapenádu rozmixuju olivy, kapary, bazalku spolu s olejem a šťávou i kůrou z citronu.
- Piadinu zasypu strouhaným parmezánem a nechám krátce zapéct nasucho v pánvi nebo v grilu.
- Přidám tapenádu, rukolu, pršut a mozzarellu.
- Nakonec zakápnu olejem, přeložím, překrojím napůl a servíruju.
takže je to recept na tapenádu! wau, tvl díky za návod jak na sebe poskládat sýr a šunku, recept na piadinu ten by se hodil, ale tohle nenávidím!! otevřu recept na burger/tortillu/piadinu.... ale jediné co chybí je recept na tu danou věc!
OdpovědětVymazatNo, ne vždycky člověk dělá všechno od základu, někdy se hodí tu tortillu nebo piadinu mít... jinak, rádo se stalo, samozřejmě.
Vymazat