S návratem do práce a Pepiny školou to u nás doma začalo být dost často o řešení obědů a svačin. Ne vždycky je přes týden čas si vyvářet propracované obědy, ale to bych nebyla já, abych se odbyla. Když už není opravdu čas, někdy připravuju tuhle „instantní“ polévku v asijském stylu do sklenice, kterou před podáváním stačí zalít vroucí vodou a oběd je na světě. Baví mě na tom to, že to není vlastně ani tak vaření, a přesto vznikne plnohodnotný sytý oběd plný všech potřebných živin a čerstvé zeleniny. Zkuste to taky.
1 porce
- mrkev, jarní cibulka a čínské zelí podle chuti
- kousek kvalitního bujónu (třeba ten z DM)
- 2 lžíce sójové omáčky Shan'shi
- 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
- 80-100g tofu
- 50g instantních Wok nudlí Shan'shi
- 20g Bambusových výhonků Shan'shi
- čerstvý koriandr
- chilli a citron na dochucení
- Nejprve si připravím zeleninu. Mrkev nakrájím na drobné špalíky, cibulku nasekám a čínské zelí nakrájím na proužky.
- Naspod sklenice dám bujón a sójovou omáčku. Přidám zázvor a na kostičky nakrájené tofu.
- Na tofu nasypu instantní nudle, okapané bambusové výhonky, čínské zelí a vše zasypu čerstvým koriandrem. V této fázi lze sklenici uzavřít a nechat před podáváním v lednici.
- Když přijde hlad, sklenici zaliju po okraj vroucí vodou, přiklopím víčkem a nechám tak pět minut odležet. Potom promíchám, podle chuti přidám citron a chilli a podávám.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Shan'shi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)