18. září 2023

Nudlová polévka do sklenice



S návratem do práce a Pepiny školou to u nás doma začalo být dost často o řešení obědů a svačin. Ne vždycky je přes týden čas si vyvářet propracované obědy, ale to bych nebyla já, abych se odbyla. Když už není opravdu čas, někdy připravuju tuhle „instantní“ polévku v asijském stylu do sklenice, kterou před podáváním stačí zalít vroucí vodou a oběd je na světě. Baví mě na tom to, že to není vlastně ani tak vaření, a přesto vznikne plnohodnotný sytý oběd plný všech potřebných živin a čerstvé zeleniny. Zkuste to taky. 



1 porce

  • mrkev, jarní cibulka a čínské zelí podle chuti
  • kousek kvalitního bujónu (třeba ten z DM)
  • 2 lžíce sójové omáčky Shan'shi
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 80-100g tofu
  • 50g instantních Wok nudlí Shan'shi
  • 20g Bambusových výhonků Shan'shi
  • čerstvý koriandr
  • chilli a citron na dochucení

  1. Nejprve si připravím zeleninu. Mrkev nakrájím na drobné špalíky, cibulku nasekám a čínské zelí nakrájím na proužky.
  2. Naspod sklenice dám bujón a sójovou omáčku. Přidám zázvor a na kostičky nakrájené tofu.
  3. Na tofu nasypu instantní nudle, okapané bambusové výhonky, čínské zelí a vše zasypu čerstvým koriandrem. V této fázi lze sklenici uzavřít a nechat před podáváním v lednici.
  4. Když přijde hlad, sklenici zaliju po okraj vroucí vodou, přiklopím víčkem a nechám tak pět minut odležet. Potom promíchám, podle chuti přidám citron a chilli a podávám.

Recept vznikl ve spolupráci se značkou Shan'shi.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)