4. prosince 2022

Perníčkové tiramisu



Jestli ještě nemáte sladkého dost, určitě zkuste připravit perníčkové tiramisu ve vánočním duchu. No, měla bych asi spíš napsat "tiramisu", protože vy víte jak, ale necháme to tak. Místo piškotů jsem jako základ použila perníčky, nejlepší jsou ty měkké medové s polevou, kupované, ale použít se dají i klasické. Zalila jsem je trochou vaječňáku a krém je z ricotty, šlehačky a tvarohu. Nakonec jsem našla využití i na ty moje domečky, kdybyste si je chtěli vyrobit, vystačíte si bez vykrajovátek jen s ostrým nožem a fantazií. Popravdě jsem na tenhle recept docela pyšná, tak budu ráda za vyzkoušení.



8 porcí/forma 35x25cm

  • 400g měkkých medových perníčků
  • 1dcl vaječného koňaku
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 400g ricotty
  • 250g tučného tvarohu
  • kakao a ozdobené perníčky na dokončení (volitelně)

  1. Nejprve si připravím krém. Smetanu ušlehám s cukrem na tuhou šlehačku a potom k nim opatrně zašlehám ricottu a tvaroh.
  2. Polovinu perníčků rozložím na dno nádoby a zakápnu je polovinou koňaku.
  3. Perníčky přikryju polovinou krému a na ně rozložím druhou polovinu perníčků, které zakápnu zbytkem vaječného koňaku.
  4. Pak už jen přijde druhá polovina krému, kterou uhladím. Vršek popráším kakaem a dodekoruju zdobenými perníčky, které lehce vmáčknu do krému.
  5. Tiramisu potom nechám nejlépe přes noc uležet v lednici a může se podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)