29. září 2022

Nádivka s krůtím masem a houbami



Sezóna hub je tady a i když jsem sama ještě neměla příležitost si do lesa zajít, něco dobrého z nich si dám ráda vždycky. Nádivka je výborný způsob, jak houby zpracovat, ať už to budou čerstvé nebo sušené. Pokud ji doplníte bylinkami a ještě navíc masem, vznikne vám velmi chutné a syté jídlo přesně do tohoto období. S bramborami je to super oběd!



forma 10x25cm

  • hrst sušených hub
  • 3 lžíce oleje
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g žampionů nebo lesních hub
  • 1,5dcl mléka
  • 8 starších rohlíků
  • 1 vejce
  • 300g zbylého pečeného krůtího masa na kostky, nudličky
  • hrst bylinek (petrželka, rozmarýn, libeček)
  • sůl a pepř
  • máslo

  1. Sušené houby zaliju asi 1dcl vroucí vody a zakryté nechám alespoň 15 minut nabobtnat.
  2. Cibuli nakrájím na kostičky a nechám na oleji zesklovatět. Potom přidám nasekaný česnek a houby a společně dusím pod pokličkou cca 10 minut). Osolím, přidám pepř a promíchám.
  3. Rohlíky nakrájím na kostky, zaliju mlékem a nechám stát. Žloutek přidám k rohlíkům a bílek vyšlehám na sníh.
  4. K rohlíkům přidám houbovou směs, sušené houby i s nálevem (pomůže šťavnatosti nádivky i chuti), krůtí maso a nasekané bylinky. Vše společně promíchám, dosolím a nakonec vmíchám sníh,
  5. Takto připravenou nádivku přendám do formy vymazané máslem (nebo jen vyložené pečícím papírem, půjde potom z formy bez problémů) a peču v troubě předehřáté na 190°C dozlatova asi 30 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)