25. května 2022

Bramborový krém s libečkem



Dobrých receptů na polévky není nikdy dost, tato je jen z pár málo surovin, ale přesto vynikající. Jak to máte s libečkem, máte rádi nebo nemůžete ani cítit? Já ho mám ráda v jeho čerstvé podobě a samozřejmě s mírou. V kombinaci s bramborami je to takový evergreen, ale v podobě krémové polévky trošku zase obměna. K mixování použijte hluboký mixér, jen tak dosáhnete opravdu hladké a nadýchané konzistence.



4 porce

  • kousek másla
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  • 250g brambor, oloupaných
  • snítka libečku, jen listy
  • vývar/voda
  • 1dcl smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva

  1. Máslo rozpustím a nechám na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  2. Přidám brambory, libeček a zaliju vodou, aby bylo vše jen ponořené.
  3. Osolím, přidám pepř a vařím doměkka.
  4. Brambory s tekutinou přesunu do hlubokého mixéru a mixuju na vyšší otáčky alespoň 3 minuty, aby byl krém hladký a nadýchaný.
  5. Polévku vrátím zpět do hrnce, podle potřeby doředím a zjemním smetanou.
  6. Na závěr dosolím a dochutím pár kapkami citronové šťávy.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)