19. listopadu 2021

Kuřecí stripsy v parmazánovém těstíčku



Jako národ se asi můžeme považovat za milovníky řízků, alespoň u nás doma je po nich docela často poptávka. Kdybych ale stále zůstávala jen u klasiky, to bych asi nebyla já… A tak vám jako druhý recept ve spolupráci s oleji Borges přináším středomořskou verzi řízků v menším provedení, takže padnou tak akorát do ruky. Obalené jsou ve voňavé bylinkové strouhance smíchané s parmazánem a pečené v olivovém oleji Borges Classic, dát si je můžete jako hlavní jídlo s bramborami nebo kaší, ale taky jen tak s BBQ omáčkou třeba ke sledování nějakého dobrého filmu.


1 dávka

  • 300 g kuřecích prsních řízků
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • 1 dcl mléka
  • ½ hrnku strouhanky
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sladké papriky
  • olivový olej Borges Classic

  1. Kuřecí maso nakrájím na větší kousky, nudličky o velikosti asi 3x10 cm, které ze všech stran osolím a opepřím.
  2. Do jedné misky rozklepnu vejce a naliju mléko, vše společně vidličkou prošlehám.
  3. Do druhé misky nasypu strouhanku, parmazán, sušený česnek, bazalku, papriku a promíchám.
  4. Maso vždy nejprve obalím ve vaječné směsi a potom i pořádně ve směsi strouhanky.
  5. Do pánve naliju vyšší vrstvu olivového oleje, na kterém pozvolna opékám stripsy ze všech stran dozlatova.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)