30. března 2020

Křupavé asijské palačinky s jarní cibulkou

Tyhle asijské palačinky jsou báječnou alternativou, když přijde chuť na něco asijského a doma toho moc nemáte. Co se týče surovin na palačinky samotné, tam určitě budete mít všechno doma, a jestli občas děláváte Asii doma, tak určitě budete mít i suroviny na omáčku. A právě omáčka tomu dává speciální pikantní asijskou chuť, kterou já mám tak ráda. Tak jdem na to.
6 palačinek
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2-3/4 hrnku vlažné vody
  • 1 velká jarní cibulka
  • olej
omáčka
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetka chilli
  • sezamová semínka
  • lžička jarní cibulky najemno
  1. Na těsto v míse promíchám mouku se solí a postupně přilévám vodu (každá mouka saje vodu jinak, proto přilévám postupně), aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto v míse přikryju fólií a nechám asi hodinu odpočinout.
  3. Potom těsto rozdělím na 6 dílů a ty na lehce naolejovaném válu vyválím do obdélníku co nejvíc na tenko.
  4. Povrch těsta jemně potřu olejem a posypu lžící najemno nasekané jarní cibulky.
  5. Těsto potom zaroluji do dlouhého hada a toho stočím do kulata.
  6. Stočeného hada z těsta nakonec opět vyválím, tentokrát do kulata o výšce asi 2-3mm.
  7. Na lžíci oleje potom pomalu každou palačinku opékám z obou stran dozlatova.
  8. Palačinky nakrájím na trojúhelníky a k nim podávám omáčku na namáčení smíchanou ze všech surovin na omáčku.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)