26. listopadu 2019

Tvarohový cheesecake s mandarinkami a spekulatius

Jak už jsem psala na Instagramu, pomalu se začínám i já ladit do vánočního. Celou dobu jsem si říkala, že je ještě času dost a najednou už zbývá méně než měsíc! Začínám ale zlehka, receptem na cheesecake z tvarohu, pro mě s vánočními surovinami jako jsou mandarinky a sušenky spekulatius. Protože třeba vůně mandarinek mi vždycky evokuje právě Vánoce... Není moc sladký, což třeba mě vyhovuje, takže pokud máte rádi sladší dezerty, přidejte si do tvarohové vrstvy více cukru.


forma 20cm
  • 100g sušenek spekulatius
  • 30g změklého másla
  • 500g tučného tvarohu ve vaničce
  • 250g zakysané smetany
  • 4 lžíce cukru
  • šťáva a kůra z jedné mandarinky
  • 1 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce tučného jogurtu
  • sušenky spekulatius na dohotovení
  1. Sušenky si vložím do pevnějšího sáčku a pomocí válečku je rozmělním na drobečky.
  2. Sušenkovou drť přesypu do misky a prsty ji promíchám se změklým máslem.
  3. Vzniklou hmotu vmáčknu na dno zapékací formy tak, aby vrstva sušenek byla všude stejně vysoká.
  4. Na tvarohovou vrstvu prošlehám dohromady tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, šťávu a strouhanou mandarinkovou kůru spolu s vejcem a škrobem.
  5. Tvarohovou směs naliju na sušenkovou vrstvu, navrchu uhladím a peču v troubě předehřáté na 170°C asi 50 minut, kdy by okraje měly být pevnější a střed trochu třaslavý.
  6. Hotový cheesecake nechám vychladnout, navrch potom naliju jogurt a uhladím ho na jednolitou vrstvu.
  7. Nakonec navrch ještě nasypu drobečky ze sušenek spekulatius a celé sušenky ještě naaranžuji z boku. 
  8. Cheesecake potom už jen nechám vychladit v lednici.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)