3. srpna 2015

Balzamikové kuře


Recept na tohle kuře jsem našla kdesi na internetu, je to taková letní rychlovka, která má díky octu příjemně štiplavou chuť. A hlavně nic moc speciálního na přípravu není potřeba a výsledek stojí za to! Ideální na léto, když chci teplé jídlo, ale nemám chuť dlouho vystávat u plotny.


Na 2 porce jsem potřebovala
  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velká rajčata
  • 1/3 hrnku balzamikového octa
  • sůl
  • několik lístků bazalky
  1. Kuřecí prsa jsem na pánvi opékala na olivovém oleji nejprve kůží dolů asi 5 minut dozlatova. Prsa jsem pak otočila, přidala na plátky nakrájený česnek a opékala další asi 3 minuty.
  2. Do pánve jsem ke kuřeti přidala rajčata nakrájená na měsíčky a zalila jsem je balzamikovým octem. Vše jsem nechala pomalu probublávat a redukovat asi 5 minut, aby vznikla hustá omáčka. Během redukování je dobré rajčata otáčet, aby rovnoměrně změkla.
  3. Nakonec jsem prsa dosolila a do omáčky, které zbydou asi dvě lžíce, jsem vmíchala nasekané lístky bazalky.

1 komentář:

  1. Delala jsem vcera k obedu a musim rict, ze mi moc chutnalo, urcite zaradim do sveho jidelnicku, kdyz budu chtit nejakou rychlovku :) Diky za recept.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)