28. května 2015

Lahodně s Ellou


Když mě z Knihy Dobrovský oslovili, zda bych se nechtěla podívat pod pokličku jejich jedné kuchařce, ani na chvilku jsem neváhala. Nová kuchařská kniha Lahodně s Ellou je totiž dílem ze zahraniční foodblogerské scény. No a jelikož s nadšením sleduju nejen knižní počiny českých internetových foodies, tak ten zahraniční jsem si nechtěla nechat ujít.

Ella stojí za blogem DelicouslyElla.com a stejně jako na blogu, tak i v úvodu knihy se dozvíte, že to byla vážná nemoc, která nastartovala její úžasný blog. Postupný přechod na zdravé stravování velmi pomohl jejímu zdraví a ukazuje tak, že holistický přístup k tělu je rozhodně něco, co by mělo zajímat více lidí. Protože je prostě jasné, že podle toho, co do našeho těla dáme, se bude také odvíjet jeho budoucnost.

Blog i knížka ukazuje, že zdravá strava, která je založená především na čerstvém ovoci, zelenině a luštěninách, může být velmi pestrá, zajímavá a taky zatraceně dobrá na chuť. To, že jde o veganské recepty, je vlastně tak trochu vedlejší. Nečekejte bláznivé recepty, na které budete muset shánět ingredience po půlce města. Většina receptů je složena z dostupných surovin, jejich spojení ale vykouzlí vynikající výsledek. Jak sama Ella říká, nebaví ji stát dlouhé hodiny u vaření, takže přípravu jídel zvládnete nejčastěji do půl hodiny.

Několik receptů, které mě zaujaly:
  • Gnocchi s hráškovým pestem
  • Pohanková foccacia
  • Syrové brownies
  • Salát z pečené dýně, oliv, avokáda a rukoly
  • Limetkový koláč


Stejně jako se mi moc líbí Ellin blog a její nápaditost, co se receptů týče, knížka se mu dobře vyrovná a rozhodně na mě udělala dobrý dojem. Jestli vám tedy zdravý životní styl něco říká a chcete třeba začít trochu lépe žít nebo hledáte zajímavé recepty pro rozšíření pestrosti na vašem talíři, určitě je to dobrá volba. Kuchařku Lahodně s Ellou seženete za velmi, opravdu velmi příznivou cenu na dnešní cenovou relaci kuchařek na trhu, v nadcházejícím období čerstvé zeleniny a ovoce se bude více než hodit.

3 komentáře:

  1. Páni.. vypadá opravdu skvěle a recepty velmi chutně :-D Určitě se po ní kouknu :-D Děkuju za tip! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tu se chystám co nejdřív koupit, moc se mi líbí a všechny recepty mě lákají! Jen je tolik dalších kuchařek, co bych ráda měla, že mi na nic nestačí peníze už, hrozný :(

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle kuchařka se mi moc líbí, už jsem ji trochu okukovala na netu a nejspíš se u nás doma rychle zabydlí... A úplně jsi mě navnadila tím salátem z pečené dýně, mňam, hned bych si dala!

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)