21. prosince 2014

Menu podle Koko


Vánoce jsou za dveřmi, ale stále je ještě čas na shánění dárků. Dnes mám jeden rychlý, ale o to víc vynikající tip na dárek pro jakéhokoliv foodie, takže znáte-li jakéhokoliv nadšence do jídla, tady nešlápnete vedle. Letošek byl bohatý na nové kuchařky na českém trhu, a co se týče foodblogerské scény ještě víc. Svá díla vydala Kuchařka ze Svatojánu, Kitchenette i Koko. No a právě kniha od Koko (autorky blogu Menu domů - ale to už asi všichni víte) se mi dostala do ruky.


Mám ráda pozitivní a hravé kuchařky, z nichž je vidět, že autory svět vaření opravdu baví. A tahle kniha od Koko je radostí z jídla opravdu plná. Koko chtěla zpracovat kuchařku z gruntu sama, od začátku až do konce. Takže nejen, že zde najdete známé recepty z jejího blogu, ale také autorské fotografie jídel, které doplňují její vlastní ilustrace. Prostě paráda. Hravost doplňují i fotografie samotné Koko, u některých se opravdu nasmějete. Každý recept v knize má QR kód, takže pokud máte chytrý telefon, s připojením na net se dostanete k videopostupu vaření daného jídla. Blogerství se holt v Koko rozhodně nezapře.

Co do receptů je kniha opravdu variabilní, najdete zde poměrně široký záběr receptů pro všednější dny i vzácnější události. Já jsem rozhodně ráda, že ji mám, protože na českém trhu je to zpracováním dost originální kuchařka. 

1 komentář:

Za všechny komentáře děkuji :)