27. srpna 2014

Kyselo-pálivá asijská polévka


Přišla jsem na to, že mou nejoblíbenější kombinací chutí je kyselo-pálivá. Ze všech příchutí brambůrků nejvíc miluju chilli a limetku, touto úžasnou kombinaci chutí taky velmi často vynikají asijská jídla, jako například dnešní polévka.


Postupným vypilováváním vám přináším tu mou oblíbenou vychytanou verzi kyselo-pálivé polévky, kterou máte hotovou za několik málo minut (pokud máte předpřipravený vývar). Zaručeně vás probere, zahřeje a možná i rozdmýchá vášně. S chilli opatrně, přidávejte pomalu a po troškách.


Na 4 porce jsem potřebovala:
  • hnízdo tenkých rýžových nudlí
  • 3/4 litru zeleninového vývaru
  • 4 žampiony
  • 4 lžíce tmavé sojové omáčky
  • hrst mungo výhonků
  • 4 jarní cibulky
  • 4 lžíce citronové nebo limetkové šťávy (případně víc, musíte zkoušet, co vám sedí)
  • 1-2 chilli papričky
  1. Do hrnce jsem vlila vývar, přivedla jsem jej k varu a vložila do něj nudle. Vzápětí jsem přidala na tenké plátky nakrájené žampiony a sojovou omáčku. Polévku jsem nechala jemně probublávat, dokud se nudle neuvařily doměkka.
  2. Do polévky jsem přidala mungo výhonky, tenké plátky jarních cibulek a citronovou šťávu. Vše jsem nechala ještě chviličku provařit, stáhla jsem hrnec z plotny a na talíři servírovala s plátky chilli.

1 komentář:

Za všechny komentáře děkuji :)