11. května 2014

Sójové nudličky


Za roky mého vegetariánství jsem se naučila jíst sójové maso. Zatímco tofu mi nikdy pod nos moc nešlo, sójové maso jsem milovala a dodneška k němu mám pozitivní vztah, takže ho dávám do mnoha různých jídel. Je však pravdou, že ho musíte umět dobře připravit, aby chutnalo, a možná právě proto mnoho lidí sójové maso nemá rádo.

Tahle úprava je velmi jednoduchá a opravdu moc dobrá, je to vlastně takové maso na minutku, které můžete podávat třeba s bramborami. Množství uvádím dvě porce, protože sójového masa si vždy dopřeju víc než klasického na úkor přílohy. Rozhodně ale uvedené množství vystačí i na 3-4 běžné porce.

Na 2 porce jsem potřebovala:
  • balení sójových nudliček
  • sůl
  • malé balení rajčatového protlaku
  • lžičku červené papriky
  • italské bylinky
  • lžíci oleje do marinády a olej na pánev

Sójové nudličky jsem uvařila v osolené vodě do měkka a pak jsem z nich důkladně vymačkala vodu. V misce jsem promíchala protlak, červenou papriku, italské bylinky a trochu soli se lžící oleje, aby vznikla hustá marináda. 

Do marinády jsem vložila sójové nudličky a rukama je v marinádě pořádně obalila. Na pánev jsem si nalila olej, nechala ho rozpálit a sójové nudličky na něm opékala ze všech stran, dokud na povrchu trochu nezhnědly. Během pečení bude možná třeba přilívat olej, protože i když díky marinádě nejsou nudličky tolik nasákavé, pořád vstřebají trochu oleje i do sebe. Hotové nudličky doporučuju hned podávat.

4 komentáře:

  1. Mňam, to vypadá tak nádherně :))) Stoprocentně to vyzkouším :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle určitě musím vyzkoušet! Sojové nudličky kupuji často a mám je ráda.
    Pokaždé je ale dělám spíš se zeleninou nebo s těstovinami, takhle jsem to ještě nezkoušela..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takový můj recept, tak doufám, že bude mít úspěch.

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)