4. března 2014

Čokoládová pěna z avokáda


Říkáte si, že je to blbost a bude to divně vypadat i chutnat? Chyba lávky! Když jsem tuhle čokoládovou pěnu včera připravovala, tak J. ještě spal. A když jsem mu jí naservírovala, vůbec netušil, že je z avokáda! Navíc je (pokud místo medu užijete třeba sirup z agáve) vegan friendly. Nenechte se ale mýlit, že to bude méně dietní verze, avokádo je samo o sobě dost tučné.


Avokádo dá pěně takovou jemnou a krémovou konzistenci. Na její přípravu se obzvlášť hodí starší měkké avokádo, které by už možná tak dobře nevyniklo v guacamole a tak podobně. Tímto děkuji sestře, že si nakoupila víc avokád, než mohla sníst - tak přesně tohle můžeš udělat třeba příště.


Receptů je na internetu spousta, někde třeba radí přidat ještě rozpuštěnou čokoládu, já zde prezentuji poměr, který mi vyšel asi jako nejideálnější. Je to tak směšně jednoduché!

Na 2 porce jsem potřebovala:

  • 1 velké avokádo
  • 4 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce medu (vegani použijí třeba agávový sirup)
  • lžíci kokosového mléka (lze vynechat nebo nahradit smetanou)

Všechny ingredience jsem vložila do nožového mixéru a mixovala tak dlouho, až vznikla směs jednolité barvy a konzistence. Tu jsem pak rozdělila do sklenic a dala do lednice vychladit.


3 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)