28. února 2014

Druhé setkání foodblogerů v Chefparade


Když jsem dostala milý mail s pozvánkou na první setkání foodblogerů, byla jsem nadšená a hned jsem se přihlásila. Bohužel nakonec jsem účast díky nemoci nezvládla a bylo mi to moc líto, protože podle reportů a fotek to byla moc fajn akce. Proto když přišla pozvánka na druhé setkání, nemohla jsem chybět. Protože potkat se se stejnými nadšenci do gastronomie a všeho okolo ní, to je prostě super.



Druhé setkání v Chefparade bylo pod patronátem Markéty Pavleje, která píše moc krásný blog Kitchenette, a neslo se v duchu technologie sous vide. Něco jsem o sous vide věděla již dříve, ale rozšířit si obzory a hlavně připravit jídlo pomocí téhle technologie bylo fajn vyzkoušet na vlastní kůži.


Jde vlastně o přípravu v naprosto vyvakuovaném sáčku za poměrně nízkých, avšak stabilních teplot, všechny suroviny si tak udrží cenné vitamíny a minerály a navíc z nich neuteče tekutina, takže jsou krásně šťavnaté a jemné. Prostě krása.



Připravovali jsme tak vepřovou panenku s ragú ze sušených rajčat a lišek, které jsme podávali s opečenou polentou a taky naprosto luxusního lososa s cuketou a máslovou omáčkou. Řeknu vám, že výsledná textura masa byla výborná, šťavnatá a rozpadající se. Pokud bych měla místo v kuchyni, velmi silně uvažuju o koupi přístroje na vaření touhle metodou. Třeba někdy v budoucnu až se přestěhuju, protože moje kuchyň už teď praská ve švech.


Jako poslední jsme se v týmech proti sobě utkali v přípravě a servírování hrušky v portském víně rovněž metodou sous vide. Já jsem sdílela tým s s Bárou z blogu ...and cherries on top, Janou z Popečeníčka a Katkou z Mangiare squisito. A naše prezentace hrušky na talíři soutěž vyhrála!



Všichni byli moc milí, díky čemuž panovala velmi uvolněná a přátelská atmosféra, takže se rozhodně těším napříště. Díky všem milým blogerkám a blogerům, které jsem měla možnost znovu nebo poprvé potkat, a samozřejmě taky Chefparade!


2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)