12. listopadu 2012

Pečená dýně



Dýně, která mi již docela dlouhou dobu seděla na stole v kuchyni, se na mě posledních pár dní poměrně naléhavě dívala, že by už potřebovala využít. Tak jsem její přání splnila a udělala klasiku, kterou máme moc rádi. Upekla ji v troubě. Recept je jednoduchý, což mu rozhodně neubírá na výtečnosti.

Pro dva je třeba jedna menší dýně hokkaido, olivový olej, oregano, sůl a čtyři menší brambory (pokud chcete mít plnohodnotné hlavní jídlo).



Výhoda dýně hokkaido je, že se nemusí loupat. Takže dýni jsem jen omyla, vydlabala vnitřek a nakrájela na kousky. Spolu s brambory na plátky jsem ji rozprostřela na plechu s pečícím papírem, posypala solí a oreganem a pokapala olivovým olejem (dobré je do něj rozmačkat i stroužek česneku). Plech jsem pak dala péct asi na půl hodiny do trouby vyhřáté na 180°C, dokud dýně nezměkla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)