29. října 2012

Balzamikové kuřecí paličky s rozmarýnem a středomořská zelenina



Venku už začíná být pěkně lezavá zima a to se mi právě moc nelíbí. Je proto třeba připomenout si teplo alespoň středomořským domácím jídlem a napravit si tak zničený postátnicový žaludek. Všechno tohle splňuje včerejší večeře... Inspirovala jsem se na mé oblíbené stránce BBCGoodFood a leccos obměnila, výsledek byl bezmála vynikající.

Pro dva jsem potřebovala šest kuřecích paliček (spodních stehýnek s kůží), snítku rozmarýnu, dvě lžíce olivového oleje, tři lžíce balzamikového octa, lžíci medu, sůl, podle chuti zeleninu: cuketu, rajčata, lilek, červenou cibuli, česnek a papriku.

V misce jsem smíchala marinádu: nasekaný rozmarýn, olej, balzamikový ocet, lžíci medu a trochu soli, do marinády jsem vložila maso, aby se obalilo. Mezitím jsem si nakrájela všechnu zeleninu na kostky a trochu osolila. Zeleninu jsem vložila do pečícího pytlíku (někdo je možná nemá rád, ale jídla z nich jsou prostě tak nějak lepší než klasicky pečená), pokladla paličkami a zalila marinádou. Pytlík jsem uzavřela a dala péct na 190 stupňů asi na půl hodiny. Po uplynutí doby jsem opatrně rozřízla pytlík (pozor na unikající páru) a nechala ještě asi 10 minut dopéct. Paličky by měly být zlatavé a na dně by mělo být ještě trochu šťávy ze zeleniny a marinády. Ideální s chlebem nebo jen tak.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)