Perníčky a linecké v jednom? S dnešním receptem ano. Pro tuhle variantu lineckého jsem použila embosovaný váleček a na zdobení polevu, která vytvořila takový zimní ledový efekt. Aby vám na lineckém vzory pěkně vyšly, je třeba vykrájené ozdobené tvary nechat řádně vychladit v lednici (klidně přes noc) a rovnou z lednice je dát na plechu péct do rozpálené trouby. Tak ať se daří, jestli máte v plánu ještě péct.
1 dávka
těsto
- 300g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- lžička koření na perníčky
- 200g změklého másla
- 100g moučkového cukru
- 1 vejce
poleva
- moučkový cukr
- bílek
- Mouku spolu s kakaem, kořením a cukrem nasypu do mísy.
- Přidám máslo a vejce a nejlépe v robotu uhnětu hladké pružné těsto, které nechám nejlépe alespoň přes noc odpočinout v lednici.
- Těsto vyndám alespoň 30 minut před použitím z lednice. Na pomoučené ploše potom těsto vyválím na plát o tloušťce cca 0,5cm.
- Plát těsta lehce posypu moukou a embosovaným válečkem vtlačím vzor.
- Nakonec z těsta vykrájím tvary, které nechám důkladně vychladit v lednici.
- Cukroví peču v troubě předehřáté na 170°C asi 10-15 minut, upečené nechám zchladnout.
- Z cukru a části bílku připravím řidší polevu, kterou natřu upečené tvary. Polevu nechám zatuhnout, aby nechala vyniknout vzorům na cukroví.



Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)