Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě #svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit!
2 porce
- 350g brambor
- 200g cottage
- snítka čerstvé bazalky
- stroužek česneku
- kůra z poloviny citronu
- parmezán
- olej
- sůl a pepř
- 250g zeleniny (okurka, paprika, ředkvičky, červená cibulka)
- Brambory ve slupce uvařím v osolené vodě doměkka, potom je rozložím na plech a pomocí sklenice rozmáčknu na plocho. Osolím, zakápnu olejem a peču v troubě na 200°C asi 20 minut dozlatova.
- Na dresink přidám do vysoké nádoby cottage, bazalku, česnek, sůl a pepř, citronovou kůru a parmezán. Pomocí tyčového mixéru umixuju dohladka.
- Upečené brambory v míse promíchám s nakrájenou zeleninou a servíruju nejlépe ještě teplý s vařeným vajíčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)