4. července 2025

Salát z pečených brambor



Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě #svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit!



2 porce

  • 350g brambor
  • 200g cottage
  • snítka čerstvé bazalky
  • stroužek česneku
  • kůra z poloviny citronu
  • parmezán
  • olej
  • sůl a pepř
  • 250g zeleniny (okurka, paprika, ředkvičky, červená cibulka)

  1. Brambory ve slupce uvařím v osolené vodě doměkka, potom je rozložím na plech a pomocí sklenice rozmáčknu na plocho. Osolím, zakápnu olejem a peču v troubě na 200°C asi 20 minut dozlatova.
  2. Na dresink přidám do vysoké nádoby cottage, bazalku, česnek, sůl a pepř, citronovou kůru a parmezán. Pomocí tyčového mixéru umixuju dohladka.
  3. Upečené brambory v míse promíchám s nakrájenou zeleninou a servíruju nejlépe ještě teplý s vařeným vajíčkem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)